Prodat hotel u banji Vrujci

Bazanekretnina.com

Vesti

Vesti/hotel_vrujci

Више нема дилеме ко је нови власник хотела „Врујци” са пратећим садржајима у истоименој бањи код Мионице. Наиме, нови већински власник је, како је саопштио менаџмент хотела, румунска компанија „Тендер груп” из Темишвара, која је купила 45,62 одсто капитала, до ове трансакције власнички део „Си енд Си групе” Војина Ђорђевића. Цена није позната, остала је под плаштом пословне тајне.

Иначе, у доста замршеним власничким односима, Агенција за осигурање депозита по други пут је у мају ове године огласила продају 42,8 одсто капитала по цени око 125,4 милиона динара. Друштвени капитал је учествовао са 50,32 одсто, од чега је 15 одсто припало радницима.

Сувласници овог бањског комплекса су још београдски „Термоелектро” са 2,42 и „Си енд Си група” са 2,82 одсто капитала. На поновном оглашавању тендера „Си енд Си група” је тражила право прече куповине, што је и остварила за износ од 125,4 милиона динара и тако остварила укупан власнички удео од 45,62 одсто који је препродала румунској компанији.

Како смо сазнали, Румуни ће средином августа купити удео од „Термоелектра” и газдовати са 49,8 одсто овог бањског комплекса у чијем саставу је хотел са три звездице, односно 100 соба и 220 лежајева.

Поред хотела нови власник купио је и један затворени и три отворена базена, два фудбалска и три тениска терена, конгресну салу, ресторан са 400 и терасу са 300 места, као и низ других пратећих садржаја, међу којима су и бушотине са термоминералном водом.

Румунска компанија „Тендер груп” основана је у Темишвару 1991. године са стопостотним домаћим капиталом. Бави се разним пословима, од нуклеарне енергије, грађевинарства, до угоститељства. У својим фирмама запошљава око 20.000 радника.
Запослени у бањском комплексу у Врујцима, како смо чули, задовољни су с новим власником, који је најавио долазак за 15 дана.

Bazanekretnina.com

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite li da dobijate novosti? Prijavite se na naš newsletter: